Veel Gestelde Vragen

Q: Wat is de Unexpected Journey?
A: Unexpected Journey is de introductieweek voor nieuwe eerstejaarsstudenten aan (international) Leisure management, (international) Tourism Management, Bachelor of Sciences Leisure Studies, Bachelor of Sciences Tourism en Function-based Tourism and Recreation aan Breda University of Applied Sciences. Unexpected Journey is jaarlijks georganiseerd voor nieuwe eerstejaarsstudenten.

Q: Waarom zou ik me moeten inschrijven voor de introductie?
A: De introductie is een geweldige start van jouw studiejaar! Je leert je mede studenten goed kennen door middel van de gaafste feesten en team activiteiten. Daarnaast leer je ook de mooiste plekken van Breda kennen en waar je goed kan stappen of kan eten.

Q: Wat is de voertaal van Unexpected Journey?
A: De voertaal is Engels op de introductie zelf. Het is echter per klas verschillend wat de klassenvoertaal zal zijn.

Q: Hoe lang duurt de introductieweek?
A: De introductieweek start op dinsdagmorgen 1 september en duurt tot vrijdagmiddag 4 september rond 13.00. Het zwembadfeest wat ook plaatsvind op 4 september is optioneel, maar het word zeker aangeraden hiermee je introductie af te sluiten.

Q: Hoe reis ik naar de introductieweek?
A: De introductieweek vind plaats op de rugby club van Breda, gelegen aan Terheijdenseweg 516 te Breda. Een gedetailleerde route omschrijving kun je vinden onder het kopje Info > Route.

Q: Hoe kan ik voor de introductieweek betalen?
A: Je kunt betalen via www.more.buas.nl , daarbij moet je inloggen met je studentennummer en het wachtwoord dat je hebt gekregen van BUas. Een complete BUas more handleiding kun je Hier vinden.

Q: Waarom zou ik me moeten inschrijven voor de introductie?
A: De introductie is een geweldige start van jouw studiejaar! Je leert je mede studenten goed kennen door middel van de gaafste feesten en team activiteiten. Daarnaast leer je ook de mooiste plekken van Breda kennen en waar je goed kan stappen of kan eten.

Q: Waar eten we en waar blijven we slapen?
A: Gedurende de introductieweek verblijven alle studenten in een Leisure Center gevestigd aan Terheijdenseweg 506, te Breda. Op de schaatsbaan worden alle maaltijden aangeboden. De lunch word op verschillende locaties aangeboden, in verband met de activiteiten van desbetreffende dag. Beveiliging is aanwezig bij de slaaptenten, om zo een goed mogelijke nachtrust aan te bieden. Terheijdenseweg 506, 4826 AB, Breda

Q: Ik heb een kamer in Breda, kan ik daar slapen?
A: Nee, gedurende de introductieweek is het niet toegestaan de locatie verlaten. Het is dus ook niet toegestaan om op je eigen kamer en/of de kamer van een vriend of vriendin te slapen. De school is verantwoordelijk voor een ieders welzijn, wat betekent dat we iedereen in het zicht moeten kunnen houden. Wanneer je je hier niet aan houd zijn wij genoodzaakt je naar huis te sturen.

Q: Wat is het beleid omtrent alcohol en drugs bij Unexpected Journey?
A: In Nederland is het ten strengste verboden alcohol te bezitten en/of te nuttigen onder de leeftijd van 18 jaar. Wij zullen deze wetgeving dan ook handhaven. Het is ook verboden (elektrisch) te roken op het evenemententerrein, met uitzondering van de aangewezen plaatsen. Onder de leeftijd van 18 jaar mag er sowieso niet gerookt worden. Wat betreft drugs heeft Unexpected Journey besloten geen enkele vorm te accepteren/tolereren. Hiermee word iedere vorm van soft- en/of harddrugs bedoeld. Wanneer je bovengenoemde regels niet naleeft zul je per direct verwijderd worden van de introductieweek.

Q: Ik ben allergisch voor iets en/of ik heb een speciaal dieet. Word hier rekening mee gehouden?
A: Wanneer je een allergie of dieet hebt kun je dit aangeven in het inschrijfformulier, geef hier ook bij aan wat voor vorm van allergie het is (allergie of intolerantie). Gedurende de introductieweek zal de organisatie er alles aan doen om iedereen zo veel mogelijk tevreden te stellen wat betreft voedingsspecialiteiten, heb je nog andere vragen over voeding, stuur dan even een mailtje naar Hopjes@buas.nl.

Q: Welke studies kunnen deelnemen aan de introductieweek?
A: De volgende studies nemen deel aan Unexpected Journey.

  • AD Tourism Management (NL) – associate degree
  • Tourism management (NL) – bachelor
  • Tourism Management – bachelor
  • Bachelor of Science Tourism – bachelor academic
  • Leisure & Events Management (NL) – bachelor including fasttrack students 
  • Leisure & Events Management – bachelor including fasttrack students
  • Bachelor of Science Leisure Studies (ILS) – bachelor academic
  • Pre-master Leisure and Tourism Studies – Pre-master academic
  • Master of Science leisure and Tourism Studies – master academic

Staat Jouw studie niet in de bovengenoemde lijst? Probeer dan een van de andere introductieweken! Voor Games en Media Studies (Camplost): http://www.camplost.nl/ Voor Facility en Hotel Studies (InterSib): https://ww.facebook.com/intersib Voor Logistic en Build Environment Studies (Intro SLM); https://www.introslm.nl/

Q: Waar kan ik mijn studentnummer vinden?
A: Je krijgt je studentnummer van BUas per mail naar je toe gestuurd. Dit mailtje bevat mede je wachtwoord. Mocht je je studentnummer nog niet hebben, kun je je nog steeds aanmelden voor de introductieweek.

Q: Wat als ik mindervalide ben?
A: In het aanmeldformulier word naar hou medische conditie gevraagd, hierbij kun je aangeven wanneer je mindervalide bent. Mocht je hier nog vragen over hebben, mail ons dan via Hopjes@buas.nl, zodat wij ook voor jou de introductieweek toegangbaar kunnen maken!

Q: Is er EHBO aanwezig tijdens de introductieweek?
A: Gedurende de hele introductieweek zal er een EHBO’er aanwezig zijn.

Q: Kan ik mijn mobiele telefoon opladen tijdens de introductieweek?
A: Wij bieden enkele stroompunten aan, maar het is ten zeerste aangeraden een powerbank mee te nemen om zo drukte bij de laadpunten te voorkomen.

Q: Help, ik ben iets kwijt geraakt. Is er een plek waar gevonden voorwerpen worden verzameld?
A: Ja, deze zijn tot een week na de introductieweek op te halen bij het organisatiekantoor. Helaas word hierna alles weggegooid.

Q: Kan ik mijn aanmelding nog annuleren?
A: Je kunt uiterlijk tot 15 augustus je reservering annuleren met restitutie. Na deze datum is annulering nog wel mogelijk, maar zonder restutionering.

Q: (papier/plastic) Confetti?
A: Het is niet toegestaan eigen meegebrachte confetti te bezitten/gebruiken gedurende de introductieweek.

Q: Is er een pinautomaat aanwezig op de introductieweek?
A: Er is helaas geen los pinautomaat, wel kun je met een bankpas je munten kopen.

Q: Kan ik ook deelnemen aan delen van het programma?
A: Nee, het is alleen mogelijk om aan het gehele programma deel te nemen.

Q: Kan ik partner worden van Unexpected Journey?
A: Tuurlijk, voor meer informatie over partnerschap kunt u ons mailen op intro@buas.nl.

Q: Mag ik mijn huisdier meenemen?
A: Nee, helaas kunnen wij ons niet focussen op het onderhouden van huisdieren.