Geschiedenis

Unexpected Journey werd voor de allereerste keer georganiseerd in 2013. Daarvoor werd er een algehele introductieweek gehouden voor alle opleidingen van BUas. Deze introductieweek werd gehouden in het Belgische Wortel. Er waren daar waren geen noodzakelijke faciliteiten aanwezig zoals douches, toiletten e.d. waardoor de organisatie alles zelf moest regelen wat je bij meerdaagse festivals nog steeds ziet. In 2000 werd de overstap naar Poppel gemaakt, een dorpje net over de grens van België en hier was het idee nagenoeg hetzelfde als in Wortel. Er werd voornamelijk gebruik gemaakt van tenten en zelfgeregelde faciliteiten. Op de eerste dag van de introductieweek vertrokken de deelnemende studenten met de fiets van Breda naar Poppel om daar vervolgens 3 à 4 dagen te verblijven. Alle activiteiten die georganiseerd werden tijdens deze introductieweken, vonden plaats op de hoofdlocatie waardoor er weinig verbinding ontstond met de stad Breda en de school. De studenten sliepen in grote tenten waardoor ze zelf geen tent mee hoefden te nemen.

Poppel 2012
Poppel 2012 (2)

Zoals eerder vermeld werd de eerste introductieweek onder de naam Unexpected Journey gehouden in 2013. Op dat moment splitste de algehele introductie zich af in vier introductieweken. Unexpected Journey is de introductieweek voor de domeinen Leisure & Events en Tourism.  De splitsing van de introductieweken betekende ook een verhuizing voor de intro’s. Unexpected Journey werd vanaf dat jaar gehouden in Breda in het Racketcentrum (om te slapen) en in de naastgelegen Kunstijsbaan (om te feesten). In volgende paar jaar werden de meeste activiteiten in het Racketcentrum gehouden  Vanaf 2018 werd de Kunstijsbaan weer gebruikt als feestlocatie en om te eten en het Racketcentrum als slaapplaats wegens renovaties aan het Racketcentrum. Door de introductieweek naar Breda te verhuizen, konden studenten Breda beter leren kennen en konden ze de school bezoeken voordat ze aan hun studie begonnen.

Onderaan deze pagina is een overzicht te zien van de verschillende logo’s van Unexpected Journey. Ieder jaar is een er ander thema waar de week van in het teken staat.

Previous edition

 • profielfoto-socialmedia-01-grunge
  2019: Le Cirque Mystique
 • unexpectedjourney
  2018: The Jungle Edition
 • logo for website 2
  2017: Wanted Edition
 • LOGO af met achtergrond
  2016: Pirates
 • NHTV logo new 90s
  2015: The New 90s
 • NHTV logo share your roots 1
  2014: Show Your Roots
 • NHTV_LOGO_ROND
  2013: Unexpected Journey