Breda University of Applied Sciences

Korte geschiedenis

Breda University of Applied Sciences is een international onderwijsinstelling met ongeveer 7,500 studenten van over 50 verschillende landen. Het is gelegen in het zuiden van Nederland, in de stad Breda op maar 100 km van zowel Amsterdam als Brussel. Breda is een historische stad met ongeveer 180.000 inwoners. Ongeveer 20.000 jongvolwassenen studeren in Breda. Breda University of Applied Sciences, vroeger NHTV, is ontstaan in 1966 als een instelling die management programma’s aanbiedt op het gebied van Toerisme en Leisure en op dat gebied, is het de grootste en meest toonaangevende onderwijsinstelling ter wereld. Op 1 september 2018 veranderde NHTV Breda haar naam naar Breda University of Applied Sciences. In het academiejaar 2019-2020 zijn alle opleidingen verhuisd naar de campus op de mgr. Hopmansstraat. In september van het academiejaar 2020-2021 zal de campus officieel geopend worden.  

De campus

De campus van Breda University of Applied Sciences bestaat uit drie gebouwen. Dit zijn de Frontier, Ocean en Horizon gebouwen. In deze gebouwen zitten de verschillende academies verspreid. In het Ocean gebouw zit de academy for Leisure & Events en daar is ook de business desk voor deze academie te vinden. In het Frontier gebouw zitten de academies voor Media management, Games Development en Build Environment & Logistics management. In de noordelijke zijde van het Horizon gebouw zit de academie voor Toerisme. In de zuidelijke zijde van Horizon zit de academie voor Hotel & Facility. In alle gebouwen zijn er voldoende plaatsen beschikbaar om alleen of in groep te werken aan je opdrachten voor school. De campus biedt nu dus ook de mogelijkheid om contact te leggen met studenten die studies doen in andere domeinen.

Verder zit er in Horizon de servicedesk, mediatheek en grote kantine. Wanneer je algemene vragen hebt over je studie of andere zaken kun je altijd bij de servicedesk terecht. Naast de mediatheek zijn stilteruimtes waar je in alle rust kunt studeren. De kantine wordt gerund door studenten van Hotel & Facility waar iedere week een ander menu aangeboden wordt. Daarnaast zit het restaurant Sibelicious ook in Horizon. Dit restaurant wordt gerund door studenten van Hotel & Facility als onderdeel van hun opleiding en hier kan je langsgaan voor een lekkere maaltijd of gezellige borrel. In het Frontier gebouw is er nog een kantine te vinden waar je verschillende belegde broodjes, soorten fruit en snacks en drinken kan kopen.

De campus is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Aan de noordzijde van Horizon zit een bushalte met bussen die om de tien minuten naar het station rijden. Verder zijn er twee parkeerplaatsen aanwezig en is de campus van alle kanten te bereiken op de fiets.

BUas hecht veel waarde aan duurzaamheid en voert dit uit door het zogenaamde ‘schone campus beleid’. Over de gehele campus staan vuilnisbakken verspreid om afval te kunnen scheiden. Samen houden we de campus mooi en schoon en streven we naar duurzaamheid.

COVID-19 virus

Door het corona virus heeft BUas verschillende maatregelen getroffen. Een voorbeeld hiervan is een looproute die ervoor zorgt dat alles via eenrichtingverkeer verloopt. Verder kan het zo zijn dat je een aantal lessen online gaat volgen waarbij je contact hebt met je docent via Microsoft Teams. Op de site van BUas worden vaak updates gegeven over de maatregelen rondom het corona virus, deze zijn hier te vinden.