Geschiedenis

Unexpected Journey werd voor de allereerste keer georganiseerd in 2013. Daarvoor werd er een algehele introductieweek gehouden voor alle opleidingen van BUas. Deze introductieweek werd gehouden in het Belgische Wortel. Er waren daar waren geen noodzakelijke faciliteiten aanwezig zoals douches, toiletten e.d. waardoor de organisatie alles zelf moest regelen wat je bij meerdaagse festivals nog steeds ziet. In 2000 werd de overstap naar Poppel gemaakt, een dorpje net over de grens van België en hier was het idee nagenoeg hetzelfde als in Wortel. Er werd voornamelijk gebruik gemaakt van tenten en zelfgeregelde faciliteiten. Op de eerste dag van de introductieweek vertrokken de deelnemende studenten met de fiets van Breda naar Poppel om daar vervolgens 3 à 4 dagen te verblijven. Alle activiteiten die georganiseerd werden tijdens deze introductieweken, vonden plaats op de hoofdlocatie waardoor er weinig verbinding ontstond met de stad Breda en de school. De studenten sliepen in grote tenten waardoor ze zelf geen tent mee hoefden te nemen.

Geschiedenis
Geschiedenis

 

Zoals eerder vermeld werd de eerste introductieweek onder de naam Unexpected Journey gehouden in 2013. Op dat moment splitste de algehele introductie zich af in vier introductieweken. Unexpected Journey is de introductieweek voor de domeinen Leisure & Events en Tourism.  De splitsing van de introductieweken betekende ook een verhuizing voor de intro’s. Unexpected Journey werd vanaf dat jaar gehouden in Breda in het Racketcentrum (om te slapen) en in de naastgelegen Kunstijsbaan (om te feesten). In volgende paar jaar werden de meeste activiteiten in het Racketcentrum gehouden  Vanaf 2018 werd de Kunstijsbaan weer gebruikt als feestlocatie en om te eten en het Racketcentrum als slaapplaats wegens renovaties aan het Racketcentrum. Door de introductieweek naar Breda te verhuizen, konden studenten Breda beter leren kennen en konden ze de school bezoeken voordat ze aan hun studie begonnen.

2020 was het jaar waarin we kennis maakten met Corona en de pandemie die daarbij mee kwam. Evenementen werden hierdoor gevaarlijk vanwege het besmettingsgevaar en mochten voor een onbepaalde tijd niet meer doorgaan. In de zomer van 2020 daalden de cijfers waardoor evenementen op kleinere schaal met veel maatregelen konden doorgaan. Hierdoor was Unexpected Journey 2020 anders dan doorgaans. In plaats van de traditionele vierdaagse introductieweek werd er gekozen voor twee dagen: een schooldag en een stadsdag. Wij zijn van mening dat de essentie van de introductieweken goed is overgekomen, maar hopen dat 2021 een jaar wordt waarin we weer gaan uitbreiden.

Onderaan deze pagina is een overzicht te zien van de verschillende logo’s van Unexpected Journey. Ieder jaar is een er ander thema waar de week van in het teken staat.

Previous edition