Studenten leven

Dank aan Stappen & Shoppen voor het voorzien van de foto’s

Breda studentenstad

Breda is de leukste studentenstad in Brabant. De stad is erg toegankelijk voor zijn studenten. Een student zijn, is namelijk meer dan alleen maar studeren. Het gaat ook om nieuwe ervaringen opdoen. Hiervoor is er in Breda genoeg mogelijkheden en bezienswaardigheden om die ervaringen op te doen. Breda heeft verschillende bioscopen. Bij het Chasséveld bevindt zich een Pathé en bij Breepark een Kinepolis. Er is ook een gelegenheid om een theater op te zoeken. Het Chassé theater is één van de goudmijntjes van Breda. Met 350 shows in drie theaterzalen, drie bioscoopzalen en verschillende plekken, waar te leren valt, maakt het Chassé theater een hotspot voor iedereen. Ook is er een mogelijkheid om in het Valkenbergpark te lopen. Wanneer de zon schijnt in het park, wordt daar veel gepicknickt en gesocialiseerd met vrienden en familie. Verder zijn er in de zomer ook veel evenementen in het Valkenbergpark, zoals bijvoorbeeld Palm Parkies. Verder zijn er verschillende sportscholen te vinden waaronder de BRESS. BRESS heeft een nauwe samenwerking met Breda University of Applied Sciences en met een BRESS-kaart kan je meer dan 50 sporten beoefenen elk jaar. Rondom de Havermarkt en Grote Markt zitten de meeste restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Het centrum bereiken is met de fiets geen enkel probleem en er zijn voldoende plekken waar de fiets gestald kan worden terwijl je in het centrum wat gaat doen. Maar één ding is zeker! Er is altijd wat te doen in Breda!

Park Valkenberg
Grote markt

Bredase nachtleven

De Mezz verzorgt concerten en uitgaansavonden. In totaal zijn er ongeveer 250 van deze evenementen per jaar in de Mezz. De Havermarkt en de aansluitende straten zijn het uitgaanscentrum van Breda. In het centrum van Breda bruist het leven elke dag van de week. Zo kan men uitgaan in de vele feestcafétjes die Breda te bieden heeft, zoals de Peddels, de Walkbout of de Kapitein, maar kan men ook in rust een drankje drinken bij bijvoorbeeld de Suikerkist of Café de Vulling. Breda heeft zelfs een karaokebar, Ameezing, waar men de leukste hitjes kan zingen op het podium. Van hardstyle tot techno en van feestmuziek tot de klassiekers. In Breda is het altijd genieten geblazen.

Havermarkt

Studentenverenigingen

Er zijn meerdere studentenverenigingen in Breda te vinden en de volgende zijn verbonden aan Unexpected Journey: SV. Maximus, SV. Phileas Fogg, ESN Breda en de Derde Akte.

Maximus is een studentenvereniging waar zowel, studenten van het AVANS als BUas bij zitten. Maximus streeft ernaar om studenten, ongeacht de achtergrond, door vriendschap te kunnen verbinden. De betrokkenheid van hun 80 leden zorgen ervoor dat iedereen met open armen wordt ontvangen, maar ook ter gelijke tijd kunnen bouwen aan hun netwerk. Zij organiseren vele evenementen over het jaar heen bij hun sociëteit, ’T Forum op de Havermarkt.

Phileas Fogg heeft 350 leden in totaal en is de oudste studentenvereniging van Breda. Hun naam is afgeleid van de hoofdpersoon uit het boek: “De Reis Om De Wereld In Tachtig Dagen”. Phileas Fogg staat in het teken van het avontuur opzoeken en hun connecties verbreden. Zij hebben verschillende commissies en disputen die alles op alles zetten om vele activiteiten te organiseren voor zijn leden bij hun sociëteit, Passe Partout.  

De Derde Akte is éen van de grootste studententheaterverenigingen van Nederland. De Derde Akte is gevormd tot een sociale ontmoetingsplek voor en door studenten met een voorliefde voor theater. Het is een vereniging, waar men het theater leert. Dit is zowel voor als achter de schermen. Zij bieden diverse vlakken aan die hun leden de keuze geeft om te kunnen ontwikkelen. Naast theater organiseren zij ook nog activiteiten op maandag in de Café Dunne.  

ESN Breda staat voor eenheid in diversiteit en diversiteit in eenheid. Het is 1 van de 500+ Erasmus Student Network (ESN) organisaties in Europa en is gevestigd in meer dan 40 landen. Zij zetten zich in voor cultureel begrip en het verrijken hun leden door middel van het creëren van culturele, maar ook eigen ontwikkeling. Zij werken naar cultureel begrip en hebben vele internationale leden, die maar al te graag hun geschiedenis en verhaal willen vertellen met dat doel in oog. Zij organiseren zowel netwerkgelegenheden als feesten bij café de Old Dutch.